Finansiering

Finansiering / Investering eller inte? 22 juni 2017

Jag verkar vara en av få i mitt yrkesverksamma liv som sagt nej till alla typer av finansiering/investeringsförslag jag har fått, man har fått en hel del förslag genom åren.

Idag ser jag 5-6 inlägg i veckan om företag som tagit in över 20 milj+ i finansiering och ibland känns det som stora luftslott, det finns entreprenörer som endast är ute och söker finansiering dagarna i ända och plötsligt har dom företag värderat till 100 miljoner eller mer med i princip noll omsättning. Jag har svårt att värdera ett bolag så högt när dom inte ens kommit igång.

Är det rätt?

Svårt att svara på, jag är en av dom typerna som jobbar omsättning och kassaflöde först innan jag ens tänker tanken till finansiering men jag kanske behöver tänka om?

Min största hinder till att ”ta in” någon annans pengar är att det värsta jag vet är skulder, jag gillar att ha likviditet och inte skuldsätta mig så mycket. Självklart är inte finansiering / investering klassificerat som en skuld men det är ändå någon annans pengar och hela tanken är att personen ska få tillbaka sina pengar med en multipel på avkastning.

Vad händer om man inte uppnår sina mål/resultat, dessutom är det ju mycket påhitt och entreprenörer trycker upp värderingar baserat på luft. Dessutom slutar det oftast med att företaget floppar och läggs ner. Nu är jag inte sån som ens tänker tanken på att inte uppnå mina mål, jag jobbar otroligt realistiskt och det jag sätter upp har jag som målsättning att nå.

Jag vet inte vad ni tycker men jag funderar över om jag är lite för konservativ och ska börja öppna upp för möjligheten till tillväxt med kapitaltillskott. Det tar emot litegrann men kanske är det smart eftersom att många investerare sitter på otroliga nätverk. Jag vet inte, men det är något jag reflekterar över just nu.

 

Kategorier:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *