ipad böcker

Dropout Entreprenör – Vikten av Innovation och Utbildning 31 mars 2017

Ända sedan jag var ung så har mina föräldrar tjatat om vikten av utbildning, många av er känner säkert igen pressen, ångesten och känslan man fick när man förväntades bli läkare, ingenjör, ekonom eller advokat/jurist. Läkare var verkligen yrket…..det ultimata målet i livet för den generationen och för vår kultur.

Jag har drillats sedan barnsben att utbildning är vägen till framgång, gick igenom gymnasiet med hyfsade betyg, på den tiden var 20.0 absoluta toppbetyget och jag landade på 16,7 i snitt. Det räckte för att komma in på KTH, maskinteknik med inriktning industriell ekonomi. Väl på KTH inser jag hur tråkiga jag tycker kurserna är, det enda som tilltalar är matterkurserna som jag också galant klarar av.

Två år in i utbildningen inser jag att det inte är vad jag vill göra i framtiden, jag tar högskoleprovet för första gången, skriver 1.6 och kommer in på Stockholms Universitetets Ekonomlinje.

…..för att göra en lång story kort så hoppar jag även ur den utbildningen när jag blir erbjuden ett jobb på Exceed som säljchef. Det är här min bana till entreprenörskap börjar.

Utbildning är det viktigaste vi har, jag utbildar mig varje dag…inte traditionellt utan jag läser på kring saker på nätet. Från skolan och universitetet har jag lärt mig att vara källkritisk och ett tänk för inlärning som gör så att jag kan samla på mig mycket information väldigt fort.

Dagens utbildningsplaner är förlegade enligt min mening, jag kommer fortfarande ihåg hur vi läste Kotler på marknadsföringskursen på Universitetet. Egentligen är det helt förlegade metoder för dagens funktionella och ständigt förändrade marknadsföring. Allt är annorlunda, budskapen, medierna och vad som faktiskt triggar oss.

Hela utbildningsväsendet har förflyttat sig från skolbänken ner till telefonerna och surfplattorna. Detta skapar en förutsättning för inhämtande av all världens kunskap några knapptryck bort.

Resultaten i Svenska skolorna blir allt sämre, dagens ungdomar är distraherade av allt från Snapchat till deras Youtube favoriter som föder dom med irrelevant information. Vi behöver utbilda de yngre, vi behöver få dom mer driftiga. Det som fortfarande gör Sverige konkurrenskraftiga i världen är vår fantasi och att vi är duktiga på att innovera.

När vi slutar innovera så kommer landet att ta otroligt mycket stryk och hela samhällsstrukturen skulle kunna kollapsa, jag pratar kanske inte 5 års sikt utan snarare på 20-40 års sikt.

Läskig tanke, med det sagt….utbilda er, hur ni än gör, via skolbänken, Google, kurser på nätet, yrkesutbildningar eller helt enkelt genom arbetslivserfarenhet. Vi måste jobba på vår kunskap och innovation.

Kategorier:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *