Ålandsbanken Ilir Ferati

Nätverket är viktigt – Ålandsbanken – Service Finder 15 februari 2017

Det många inte inser är att nätverk är minst lika viktigt som kompetens och kunskap.

Jag jobbar stenhårt på att bredda mitt nätverk varje dag och jag träffar därför mycket roliga, duktiga & kreativa människor.

Just nu tittar jag på möjligheter att köpa en investeringsfastighet och ytterligare en privat lägenhet till mig själv. Det är idag låga räntor men reglerna för hur mycket man får låna har blivit grymt mycket tuffare. Det går att komma runt till viss del om man kan visa att man har tillgångar samt att man har välmående bolag.

Traditionella banker som mina egna SEB, Swedbank och Norwegian har superstrikta riktlinjer för vad jag får och inte får låna, jag har lyckats få dom att stretcha en aning, däremot inte tillräckligt.

Har via mitt kontaktnät fått tag på en kontakt som förstår vikten i att jobba med entreprenörer och även när ett bolag är välmående och inte. Hört namnet vid flertalet tillfällen från andra framgångsrika entreprenörer.

– ”Shadde, du måste prata med Ilir Ferati”

Träffade därför Ilir Ferati på Ålandsbanken och han kunde vara lite mer kreativ i hur man kunde strukturera en potentiell finansiering, hänsyn togs till alla delar av min ekonomi. Har därför helt andra möjligheter på grund av det. Jag gillade även Ilir som person, vi hade många gemensamma intressen och det är så en bra relation frodas. Självklart kommer jag titta på möjligheten till kapitalförvaltning via honom i framtiden också, en bra kontakt hjälper på alla plan.

När mitt möte på Ålandsbanken var över så rörde jag mig tillbaka till kontoret och nästa möte med Vishal Nanda som nyligen gjort en exit från bolaget han grundade för 10-11 år sen, Servicefinder. Jag och Vishal var i kontakt för 10 år sen när han ville involvera mig i Servicefinder, bolaget var relativt nystartat på den tiden. Då blev det inget men idag kanske vi är på väg att hitta insatspunkter.

Time will tell men contentan av det hela är att människor/nätverk är viktiga för din egna tillväxt och det gäller att hitta lösningar där alla blir nöjda och glada.

Kategorier:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *